Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел връчи в Лос Анджелис

...
Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел връчи в Лос Анджелис
Коментари Харесай

Мария Габриел награди бащата на Анджелина Джоли

Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел връчи в Лос Анджелис почетната премия в тазгодишното издание на Българските награди за принос към изкуството, културата, образованието и науката.
 
„ В Деня на националните будители отдаваме респект към основателите и пазителите на българската нематериалност, език и просвета. Радвам се, че Българските награди за принос към изкуството, културата, образованието и науката се връчват точно в този ден. Нека премиите се трансфорат в традиция, дано сплотяват, въодушевяват и събират от ден на ден другари на България дружно “, акцентира Мария Габриел.
 
С премията се отличават и получават признанието на българската общественост от Западния бряг на САЩ изтъкнати личности (българи и чужденци), за техния принос към българското изкуство, просвета, обучение и просвета. Инициатор на концепцията е Бойко Христов, общоприет консул на Република България в Лос Анджелис. Наградите са проведени от фондация „ BgFace - Bulgarian Foundation for Art, Culture and Education “ и подкрепени от Генералното консулство на Република България в Лос Анджелис.
 
Тазгодишните спечелили в четирите категории - изкуство, просвета, обучение и просвета са надлежно пианистът Милен Киров, ръководителят на българския културен център " Рипни Калинке " Саня Кирова, Първо българско учебно заведение " Васил Левски " в Лас Вегас и архитектът проф. Иван Ташев.
 
Почетната премия за принос за връзките в областта на културата и изкуството сред Съединени американски щати и България бе връчена от Мария Габриел на известния американски актьор Джон Войт. Той е притежател на редица награди, измежду които “Оскар ” за основна мъжка роля, няколко “Златни глобуса ” и премия БАФТА.
 
„ Вие сте притежател на редица влиятелни награди от най-високо равнище. Удоволствие е да поднеса българската премия за принос към сближаването на България и Съединени американски щати. Поздравявам Ви за достиженията и Ви убеждавам, че сте част от хората, които назоваваме другари на България “, с тези думи Мария Габриел връчи оценката на Войт.
 
" Ще оценявам тази премия и ще се веселя да продължа да върша още планове в България ", съобщи Джон Войт.
 
На събитието участваха повече от 200 публични посетители, измежду които режисьорът Стефан Командарев и членове на Академията за връчване на влиятелната премия „ Оскар “. Церемонията приключи с показване на филмовия откъс на българската номинация за премиите " Оскар " - филмът  " Уроците на Блага ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР